isokynttelikko3
Suomen Hopeasepät Ry

Suomen Hopeasepät ry perustettiin vuonna 1999. Alkusysäys tuli vuoden 1998 ´Vain parhaista raaka-aineista´ hopeanäyttelystä Designmuseossa Helsingissä. Näyttelyn kokosi ryhmä innokkaita hopeaseppiä, jotka olivat halukkaita esittelemään ja saamaan arvostusta perinteisen mutta uusiutuvan hopeasepän ammattialaansa. Ensimmäisen näyttelyn jälkeen yhdistys on esitellyt hopea-alan kehitystä Suomessa ja on järjestänyt aktiivisesti näyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla sekä jatkanut työtä jäsentensä ammatti identiteetin vahvistuksen puolesta.

30 minute performance

Pekka Koponen
925 Ag,

Hopeaseppäjäseniämme yhdistää arvostus ja avoin ilo hopeasepän käsityöhön, joka erottaa hopeaesineet muista esineistä. Hopea materiaalina on monitahoinen, joka haastaa hopeasepän joka kerta löytämään uusia tapoja muokata materiaalia, josta luoda uusia muotoja. Materiaalin tuoma luomisen vapaus kiinnostaa monia tekijöitä ja se usein näkyy valmistuksen aikana; materiaali muokkaa tekijää eikä toisin päin.

Yli 20 vuotta sitten Suomen Hopeasepät ry aloitti toimintansa ja tänä aikana jäsenet ovat esitelleet taitojaan erilaisissa kansainvälisissä ja kotimaisissa näyttelyissä. Suomalaisella hopeasepäntyöllä on pitkät perinteet, joita yhdistymme haluaa vaalia. Jäsenemme ylläpitävät ainutlaatuista hopeasepän käsityötaitoa, mutta ovat samalla tuoneet sen vahvasti nykyaikaan. 

Hopeaesineiden merkitys on muuttunut viimeisen sadan vuoden aikana, mutta hyvin tehty hopeaesine kestää aikaa ja sen arvo ei katoa vuosien varrella. Tulevaisuudessa jatkamme hopeasepän alan näkyvyyden kehittämistä ja sen tuomista lähemmäksi käyttäjäkuntaa. Nykyhopea on tulevaisuuden antiikkia.